mandag den 22. juni 2015

Den gode pædagog eller skulle det måske hellere hedde den professionelle pædagog?

Hvad er forskellen egentlig på den gode pædagog og den professionelle pædagog?

- Er der overhovedet forskel?

”Problemet” er, når man skal forklare hvad pædagogers job egentlig er, at nogle af opgaverne ligger meget tæt op af hverdagens opgaver i en børnefamilie, og DERFOR bliver der i nogle tilfælde rynket på næsen af den pædagogiske praksis.

MEN, MEN, MEN….

En professionel pædagog er faktisk uddannet til meget mere en ”BARE” pasning!!!

De har bl.a. et vidensgrundlag og ikke mindst en etik præget af en fundamental serviceorientering.

De udfører deres praksis på grundlag af rationel viden samt at barnet/brugeren også er bundet af den professionelle relationsetik

Altså den professionelle pædagog har en opdateret viden, indsigt og kundskab i det pædagogisk virke gennem uddannelse og løbende opkvalificering med fokus på opdragelse, omsorg, undervisning med det formål er at bidrage til trivsel, læring og udvikling.

Ovenstående er blot for at fortælle, at ”VI” altså ikke ”bare” er pædagoger.



Dog er det virkelig tankevækkende, at den pædagogiske praksis udøves af en stor gruppe ikke-professionelle medarbejdere – mindst 40%. Muligvis fordi samfundet stadig ser pasning, som en stor del af det pædagogiske arbejde, selv efter 100 års uddannelse til professionen.

DERFOR skal vi have flere professionelle på banen, til at klare de opgaver de er uddannet til, så den pædagogiske praksis kan få ændret de syn der fortæller at det ”bare” er pædagoger.

Samfundet kan også have en stor del af skylden ift. ufaglærte pædagoger i job, fordi deres lønninger er lavere end hvis der skulle ansættes en faglært professionel pædagog.




- Nicoline, Eva, Hilde, Katrine og Pernille

1 kommentar: